WindowMakers

Epic proportions Back

With epic proportions on an epic location, this commanding cliff top home perfectly utilises its space. This outstanding home was designed to take advantage of the spectacular coastal views of Manly and its beautiful surroundings. With no front facing neighbours, the site opens up to the views of the ocean.

However, this residence in Manly has a large storefront facing the sidewalk, hardly an ideal place for a lot of see-through glass. Breaking up the floor-to-ceiling glass into smaller squares allowed translucent planes to be inserted. These pieces allow light to enter the space but not the eyes of passers-by. In effect the clear glass at the top is a clerestory that allows views of the sky.

This project highlights Windowmakers ability to deliver high quality and creative joinery to complete a stunning home.